Warmtematje 150-520 mm Terramat warmtemat
23.99

Warmtematje 150-520 mm Terramat warmtemat

€ 23,99

Terra Heatmat 150-520 warmtemat voor insecten en reptielen

- +

Warmtemat 150-520 Terramat


De Terramat Heatmat

De Terra Heat Verwarmingsmatten zijn de perfecte oplossing voor een gezonde omgeving voor je terrarium, insectarium, mierenboerderij of vivarium. Door de verwarmingsmat op of onder de bodem te bevestigen zal de bodem geleidelijk en met weinig verbruik van energie verwarmd worden.
Dit warmtematje is in de wereld het meest bekend en gekocht. Hij is in diverse formaten en wattages beschikbaar. De warmte wordt geproduceerd door infrarood en heeft een lange golflengte.


Geschikt voor

- Kweek en verzorging van mieren.
- Kweek en verzorging van wandelende takken.
- Kweek en verzorging van bidsprinkhanen.
- Kweek en verzorging van reptielen en insecten.


Gebruik

In principe kan deze warmtemat gebruikt worden zonder thermostaat. In het geval dat een specifieke temperatuur ingesteld moet worden, bij bepaalde dierensoorten, of als er twijfel is over de (constante) temperatuur, is het verstandig om een thermostaat te gebruiken. Ook deze is bij ons verkrijgbaar.

Deze warmtemat is 150 bij 520 mm en is geschikt voor alle Mierenboerderijen met zand, gips of van acryl. Je kunt een deel van het nest hier keurig mee verwarmen. De mieren hebben daardoor de keus om een deel van het nest op een warmere en/of vochtigere plek te houden. De ontwikkeling van een mierenkolonie kan met een warmtemat een heel stuk sneller gaan. Het is niet noodzakelijk maar wel aan te bevelen.

Gebruik nooit de warmtemat onder een nestbuisje van een mierenkolonie, dat kan zorgen voor condensvorming en problemen met temperatuur.

Ook in een netcage of kweekkooi kun je deze warmtematjes inzetten om een deel (bv met de eitjes die moeten uitkomen) te verwarmen. Gebruik voor grotere kweeknetten (zoals de professionele kweekkooi) een grotere warmtemat.


Voordelen en eigenschappen

- De buitenwand van de mat is sterk, duurzaam en uitstekend UV-bestendig
- Goed verdeelde verwarming over het gehele oppervlakte
- Geen voorverwarming nodig omdat de verwarmingsmat goed geleid bij iedere temperatuur
- Kant-en-klaar voor gebruik door de aangegoten stekker
- Maximale veiligheid door de isolatie van de mat.
- Gekeurd veilig EN60335-1 / EN60335-2-96. Klasse II IPX4
- Geschikt voor het gebruik met verschillende soorten temperatuurregelaars zoals dimmers, staafthermostaten, digitale klokthermostaten of andersoortige regelaars
- 230 volt


Diverse modellen verkrijgbaar

Terra Heat Warmtematten:
Warmtemat 100-150 mm - 2,5W
Warmtemat 130-274 mm - 5W
Warmtemat 150-390 mm - 9W
Warmtemat 150-520 mm - 12W
Warmtemat 258-274 mm - 12W
Warmtemat 274-388 mm - 18W
Warmtemat 410-600 mm - 45W

Zoek je een handleiding? Kijk dan hierboven onder de tab 'Product bijlagen'.

 

Product vragen
Hoi. Ik heb 3 dagen oude bidsprinkhaan nymfen zitten (Phyllocrania paradoxa) Momenteel in een plastic pot maar ik ben bang dat mijn huis te koud is voor ze. (Op frissere dagen zo'n 16 graden) Kan ik een warmtemat aanschaffen om het wat warmer te krijgen en zoja, welk aantal watt raden jullie aan? Groetjes

Bedankt voor je vraag. We adviseren inderdaad een wat warmere plek te zoeken in huis als dat kan. Tussen 18 en 22 graden zou al prima zijn. Met een warmtemat kun je 'lokaal' al een iets hogere temperatuur bereiken. Een en ander wel afhankelijk van plaatsing uiteraard. Je kunt er niet een groot terrarium mee op hogere temperatuur krijgen. Met een kleiner bakje kan dat vaak wel (soms al met het kleinste warmtematje van 100x150. Het is dus even een kwestie van proberen! Misschien is er ook wel een plek in je huis waar het sowieso ietsje warmer is, dan zou je geen extra verwarming nodig hebben. Zijn er verder nog vragen, stuur ons dan gerust een email!

Heb je gevonden wat je zocht??

Veilig shoppen bij ons!

Dat betekent...
 
SNELLE VERZENDING

Snelle verzending: We verzenden elke werkdag tot 16.30 je bestelling!

 
SPECIALISTEN & ADVIES

Specialisten op gebied van mieren en overige insecten, gratis advies

 
LAGE VERZENDKOSTEN

Vaste lage verzendprijs binnen NL van 4.99, zorgvuldig verpakt

 

 
100% VEILIG SHOPPEN

Veilig winkelen door ons keurmerk & ssl-verbinding