Triops of Seamonkeys

Triops en Aqua Dragons zijn bijzonderen onderwater diertjes welke je tot leven kunt wekken met een beetje water.
Informatie over de Triops staat in de webshop bij Triops Kweken en meer informatie over Aqua Dragons staat bij  Aqua Dragons kweken.
Het verzorgen en onderhouden van Triops en Aqua Dragonss is wel verschillend. Hieronder hebben wij de grootste verschillen op een rijtje gezet.

Levensduur 
Aqua Dragons leven ca. 6 maanden tot een jaar bij goede verzorging en ze leggen ook continu eitjes die in het aquarium zelf weer uitkomen.
Triops leven 20 tot 80 dagen, ze leggen ook wel eitjes maar deze moeten eerst gedroogd worden voordat ze weer uit kunnen komen.

Voedsel
Aqua Dragons hebben de eerste dagen geen voedsel nodig en de dagen erna 1x in de 2 a 3 dagen. Ze eten eigenlijk ook alleen het bijgeleverde voedsel. Er is wel zelf voedsel te maken maar dan moet je zelf met gist en dergeljke aan de slag.
Triops hebben in het begin meerdere malen per dag babyvoedsel nodig dat met een pipet wordt gegeven. Nadat ze wat groter zijn hebben ze eten naar behoefte nodig. Dit betekent dat wanneer hun eten op is er weer nieuw eten gegeven kan worden, dit kan soms wel 2 keer per dag zijn. Triops lusten ook ander voedsel als het bijgeleverde voedsel, namelijk wortel, kleine stukjes kattebrokken en vissenvoer (hoewel wij dat niet adviseren).

Moeilijkheidsgraad
Aqua Dragons zijn gemakkelijker te kweken als Triops. 
Triops stellen hoge eisen aan een constante watertemperatuur, schoon water en voldoende licht.

Hoe groot worden ze?
Aqua Dragons kunnen ca. 1,5cm lang worden.
Triops kunnen soms tot wel 6,0cm lang worden!

Aantal
Aqua Dragons komen met tientallen tegelijk uit hun eitjes en je ziet dan ook in de gehele bak leven.
Triops komen niet met tientallen tegelijk uit. Als je per keer ongeveer 20 eitjes in het water doet dan komen daar tussen de 1 en de 8 Triopsen uit waarvan er ongeveer 3 a 4 volwassen kunnen worden.

Wat is leuker?
Dat is niet te zeggen, ze zijn alle twee geheel verschillend en leuk. De Triops is wat groter en kun je daarom wat beter zien, maar omdat de Aqua Dragons met meer zijn is er ook altijd drukte in de bak en dat is ook mooi om te zien.

Er is maar 1 manier om er achter te komen wat je leuker vindt en dat is zelf uit proberen!