Begin je eigen onderwater avontuur

Nimfje Australische flappentak, PSG 9
3.99
Nimfje Australische flappentak, PSG 9

Nimfje Australische flappentak, PSG 9

€ 3,99

Nimfje van de bijzondere Australische Flappentak. Aangeduid met PSG9.

PSG 9 Nimfje Australische flappentak

1 nimfje Australische wandelende tak (nimf) PSG9 voor EUR 3,99. Het geslacht van de nimfen is nog niet altijd zichtbaar.

Algemene informatie

Een jonge nimf van de wandelende tak soort Extatosoma tiaratum. Dit wordt ook de Australische Flappentak genoemd. De soort heeft ook het nummer PSG9 ontvangen.

Het Australische flappentak vindt zijn oorsprong in Australië en Nieuw-Guinea en is erg populair vanwege zijn ongebruikelijke vormen en grootte. Ze lijken meer op een cactus dan op een tak. Ze hebben stekels en opvallende uitstulpingen op de benen. Ze zijn vaak bruin gekleurd, en af ​​en toe zijn er ook groene variëteiten van dit type beschikbaar. Op bovenstaande foto's kun je zien hoe mooi ze zijn!

Wat opvalt is het grote verschil tussen mannen en vrouwen. De vrouwtjes zijn dik, stekelig en 15 cm lang. Mannetjes zijn gewoon smal met lange vleugels, kleine stekels en een lengte van ongeveer 12 tot 13 cm.

Beweging en gedrag

Deze wandelende tak is een vredig dier. Omdat de meeste wandelende takken nachtdieren zijn, zullen ze overdag niet veel bewegen. 's Avonds zie je dat ze bewegen en eten.

Voeding

Deze soort eet verschillende bladeren zoals bramenbladeren, frambozenbladeren, eikenbladeren, rozenbladeren, hazelaar- en eucalyptusbladeren. Braambladeren zijn gemakkelijk te vinden, zelfs in de winter. Zorg voor onbespoten voedsel!

De nimfen worden bij ons grootgebracht met braamblad, dus we raden aan dit soort bladeren voor de nimf te gebruiken. Je kunt ook verschillende bladeren mengen (maar in ieder geval braam) zodat ze kunnen wennen aan een ander type blad.

Omstandigheden

De temperatuur kan variëren tussen 20 ° C en 30 ° C. Dus kamertemperatuur is prima voor deze dieren. De wandelende tak stelt geen hoge eisen aan de luchtvochtigheid, zorg ervoor dat je minstens 2-3 keer per week spuit, omdat ze water nodig hebben om te overleven. kijk uit voor schimmelontwikkeling.
Zoals met alle soorten wandelende takken, vereisen de dieren een verblijf van ten minste 3 keer de lengte van het dier hoog en breed ten minste 2 keer de lengte van het dier. Voor een volwassen vrouw betekent dit een hoeveelheid van minimaal 45 cm hoog en 30 cm breed.

Reproductie

Volwassen mannetjes zijn te onderscheiden omdat ze kleiner zijn, vleugels hebben en lange antennes.
Deze soort kan zich seksueel of parthenogenetisch voortplanten. Je kunt de mannen en vrouwen bij elkaar houden tijdens een verblijf. De eieren zijn ronde bruine ballen.
De eieren komen uit na ongeveer 4 tot 6 maanden als een mannetje het vrouwtje heeft bevrucht, parthenogenetische eieren komen na zes maanden tot een jaar uit. Bewaar de eieren op een vochtig papier. Dit moet altijd vochtig zijn, maar niet echt nat. Houd de eieren bij voorkeur op een temperatuur van 25 ° C. Pas op voor schimmel!

Eigen kweek

De insecten worden door ons gekweekt en worden alleen per pakketpost verzonden. Het geslacht is nog niet altijd zichtbaar. Veel plezier met het observeren van deze geweldige dieren!


Zoek je een handleiding? Kijk dan hierboven onder de tab 'Product bijlagen'.

Product vragen
Nog geen vragen
Heb je gevonden wat je zocht??

Veilig shoppen bij ons!

Dat betekent...
 
SNELLE VERZENDING

Voor 16.30 besteld, zelfde dag verzonden! Garantie levend overkomen. 

 
SPECIALISTEN & ADVIES

Specialisten op gebied van mieren en overige insecten, gratis advies

 
HOGE KWALITEIT PRODUCTEN

Onze producten zijn getest en van de hoogste kwaliteit

 

 
100% VEILIG SHOPPEN

Veilig winkelen door ons keurmerk & ssl-verbinding