FAQ Waterwezens
1 Contact met Waterwezens


1.1 Wat zijn jullie openingstijden?
We zijn geopend op afspraak op werkdagen tussen 11.00-15.00 voor het afhalen van bestellingen.

1.2 Wat is jullie telefonische bereikbaarheid?
We proberen tijdens kantoortijden (ma-vr 9.00-17.00) zoveel mogelijk telefonisch bereikbaar te zijn. Door de productie van Mierenboerderijen in onze showroom, afspraken die we hebben en workshops en onderzoek op locatie lukt dat helaas niet altijd. Snel contact? Stuur ons een email info@antskingdom.com.

1.3 Als er een vraag is
Stel bij voorkeur je vraag per email. Op vragen per email reageren wij doorgaans dezelfde dag (binnen een paar uur). We proberen telefonisch bereikbaar te zijn (tijdens kantooruren) maar dat lukt niet altijd.

2 Informatie over bestellen

2.1 Ik kan het product wel bekijken maar niet bestellen, hoe kan dit?
Dit kan inderdaad voorkomen. In de meeste gevallen is het product niet meer voorradig en in bestelling. Mocht je het product willen bestellen, neem dan met ons contact op voor de levertijd of een reservering.

2.2 Wat wordt er bedoeld met de laagste prijs garantie?
Mierenboerderij garandeert de laagste prijs op mierenboerderijen inclusief mieren. Vind je het elders goedkoper, dan betalen wij het verschil terug.

2.3 Ik heb een track & trace code ontvangen, werkt de link direct?
Nee, de pakketten zijn op dat moment ingepakt en worden 's avonds door de transporteur (GLS) ingescand. Dit betekent dat het pakket pas te volgen is wanneer deze is ingescand in het depot, doorgaans is dat in het begin van de avond.

2.4 Wat is jullie levertijd?
We proberen zoveel mogelijk bestellingen voor 16.00 dezelfde werkdag te verzenden. Door enorme drukte is dit momenteel helaas niet (altijd) haalbaar. Houd dus rekening met eventueel 1 a 2 werkdagen extra verzendtijd. Daarnaast maken we een aantal producten met de hand. Er is veel vraag naar deze producten. De levertijd voor deze producten staat vermeld in de titel en omschrijving van het product.

Zodra je de flex delivery mail van GLS ontvangt, kun je de bezorgmethode nog aanpassen. Tevens kun je hier zien in welk tijdvak jouw bestelling wordt geleverd. Bij het aanpassen van de bezorgmethode kun je kiezen voor een andere locatie, GLS parcelshop of een andere datum.

Let op: we kunnen nooit met 100% zekerheid een leverdag garanderen. GLS is in 98% van de gevallen op tijd (de volgende werkdag), maar er kan altijd onvoorzien een vertraging in de verzending ontstaan.

 

Prijs inclusief of exclusief btw?

Alle prijzen zijn inclusief btw

Komen de diertjes uit de natuur?
Nee, alle diertjes worden speciaal gekweekt en worden niet uit de natuur gehaald.

Is het niet zielig voor de diertjes?
Nee, de Triops worden net zoals alle andere aquariumvissen gewoon gehouden in een aquarium, en hier voelen ze zich prima thuis, dit geld ook voor de Aqua Dragons. De lieveheerstjes is van het soort Adalia Bipuncta dit is het inheemse lieveheersbeestje voor Nederland. De lieveheersbeestjes worden in een speciale kwekerij gekweekt. Helaas zijn er in het verleden door tuinders lieveheersbeestjes uit Azie gehaald om de bladluizen hier op te eten. Maar deze soort lieveheersbeestjes eet dan ook de eitjes op van onze inheemse soort de Adalia Bipuncta. Ons eigen lieveheersbeestje kan dus wel wat hulp gebruiken. Door het bestellen van de lieveheersbeestjes worden deze dus overal in Nederland vrijgelaten om weer voor nieuwe nakomelingen te zorgen. De mieren zijn ook een inheems soort en kunnen ook gewoon in de tuin gevonden worden. Door deze in de mierenboererij te laten leven hebben zij een beschermd leven, zij zullen leven alsof het in vrijheid is.

____________________________________

Triops:

Zijn Triops gevaarlijk?
Nee, de diertjes zijn ongevaarlijk en vriendelijk.

Waar komen ze vandaan?
De Triops komen bijna overal ter wereld voor, als de temperatuur van het water maar de minimale waarde van 22 graden kan worden. 
De Triops leven in poeltjes water welke vaak droog komen te staan. Omdat deze poeltjes droog komen te staan leven de diertjes kort en leggen ze al snel vele eieren. Nadat de poel opgedroogd is, en er later weer regen valt komt de nieuwe generatie Triops tevoorschijn.

Kunnen Triops samen met andere vissen?
Nee, kleine vissen worden opgegeten door de Triops.

Hoe oud kunnen ze worden?
Ze worden gemiddeld tussen de 20 en de 80 dagen oud.

Kun je ze ook ander eten geven als wat meegeleverd is?
Ja, dat kan ze lusten ook kattebrokjes (kleine stukjes) of stukjes wortel.

_____________________________________________

Lieveheersbeestjes larven:
Soms krijgen we de opmerking dat er dode larven in het bakje aanwezig zijn. Wij staan sterk op kwaliteit van onze producten en pakken dit dan ook heel serieus aan, echter blijkt het (bijna) altijd over vervelhuidjes te gaan. Het zijn dan zwarte stipjes die tussen de papiertjes zitten, dit zijn geen dode larven maar vervelhuidjes die de larven hebben achter gelaten.

Niet thuis op de dag van levering?
Omdat we voornamelijk werken met levende organismen is het van belang om uw bestelling zo snel mogelijk in ontvangst te nemen en zo snel mogelijk uit te zetten of te gebruiken.

Leverdagen:
maandag tot en met zaterdag