Veel gestelde vragen

WIJ ZIJN IVM VAKANTIE GESLOTEN VAN ZATERDAG 4-8-18 T/M MAANDAG 20-8-2018! 
UW BESTELLINGEN WORDEN NA DEZE DATUM GELEVERD!

 

Algemeen;

 

Prijs inclusief of exclusief btw?

Alle prijzen zijn inclusief btw

Is het ook mogelijk om de bestelling op te halen in Schagen?
Ja, dat is mogelijk u hiervoor kunt u een bericht sturen naar info@waterwezens.nl voor het maken van een afspraak.

Wat zijn de verzendkosten?
Als er verzendkosten zijn dan staat dat genoemd onder aan bij het produkt, als u meerdere produkten besteld met verschillende verzendkosten betaald u uiteraard maar 1 keer de verzendkosten.

Wat is de levertijd?
Bijna alle produkten van Waterwezens.nl hebben voor Nederland een levertijd van 1 a 2 dagen (tenzij anders vermeld). Dat wil zeggen , vandaag besteld, vandaag of morgen verstuurd, en morgen of overmorgen in huis.  Voor België gelden andere levertijden.

Ik woon in België, kan ik dan ook bestellen?
Ja, u kunt via de email de bestelling doorgeven, er wordt dan een factuur gemaakt. Of u kunt in de webshop een bestelling plaatsen en met Paypal betalen.

Komen de diertjes uit de natuur?
Nee, alle diertjes worden speciaal gekweekt en worden niet uit de natuur gehaald.

Is het niet zielig voor de diertjes?
Nee, de Triops worden net zoals alle andere aquariumvissen gewoon gehouden in een aquarium, en hier voelen ze zich prima thuis, dit geld ook voor de Aqua Dragons. De lieveheerstjes is van het soort Adalia Bipuncta dit is het inheemse lieveheersbeestje voor Nederland. De lieveheersbeestjes worden in een speciale kwekerij gekweekt. Helaas zijn er in het verleden door tuinders lieveheersbeestjes uit Azie gehaald om de bladluizen hier op te eten. Maar deze soort lieveheersbeestjes eet dan ook de eitjes op van onze inheemse soort de Adalia Bipuncta. Ons eigen lieveheersbeestje kan dus wel wat hulp gebruiken. Door het bestellen van de lieveheersbeestjes worden deze dus overal in Nederland vrijgelaten om weer voor nieuwe nakomelingen te zorgen. De mieren zijn ook een inheems soort en kunnen ook gewoon in de tuin gevonden worden. Door deze in de mierenboererij te laten leven hebben zij een beschermd leven, zij zullen leven alsof het in vrijheid is.

____________________________________

Triops:

Zijn Triops gevaarlijk?
Nee, de diertjes zijn ongevaarlijk en vriendelijk.

Waar komen ze vandaan?
De Triops komen bijna overal ter wereld voor, als de temperatuur van het water maar de minimale waarde van 22 graden kan worden.
De Triops leven in poeltjes water welke vaak droog komen te staan. Omdat deze poeltjes droog komen te staan leven de diertjes kort en leggen ze al snel vele eieren. Nadat de poel opgedroogd is, en er later weer regen valt komt de nieuwe generatie Triops tevoorschijn.

Kunnen Triops samen met andere vissen?
Nee, kleine vissen worden opgegeten door de Triops.

Hoe oud kunnen ze worden?
Ze worden gemiddeld tussen de 20 en de 80 dagen oud.

Kun je ze ook ander eten geven als wat meegeleverd is?
Ja, dat kan ze lusten ook kattebrokjes (kleine stukjes) of stukjes wortel.

_____________________________________________

Lieveheersbeestjes larven:
Soms krijgen we de opmerking dat er dode larven in het bakje aanwezig zijn. Wij staan sterk op kwaliteit van onze producten en pakken dit dan ook heel serieus aan, echter blijkt het (bijna) altijd over vervelhuidjes te gaan. Het zijn dan zwarte stipjes die tussen de papiertjes zitten, dit zijn geen dode larven maar vervelhuidjes die de larven hebben achter gelaten.

Niet thuis op de dag van levering?
Omdat we voornamelijk werken met levende organismen is het van belang om uw bestelling zo snel mogelijk in ontvangst te nemen en zo snel mogelijk uit te zetten of te gebruiken.

Leverdagen:
maandag tot en met donderdag.

 

a website by WIshbone Productions